informatie Juicy kiteschool

10 april 2017 heeft Juicy Kiteschool zijn deuren geopend bij strandpaviljoen De Zilvermeeuw op t strand van Egmond aan Zee. Juicy Kiteschool geeft uitsluitend les met gecertificeerde kitesurf instructeurs, waardoor je op een veilige en goede manier leert kitesurfen! Er wordt voornamelijk lesgegeven op Egmond aan Zee, mocht de wind Oost zijn of een te wilde zee, gaan we met alle gear naar Schellinkhout, Edam of Medemblik.

Bij Juicy Kiteschool staat “leren door te doen’’ centraal. Wij laten de cursisten zoveel mogelijk vanaf moment een zelf doen , daardoor leer je sneller en beter! Ook vinden wij persoonlijke aandacht heel erg belangrijk, daarom geven wij alleen privé of duo lessen.

In de container van de kiteschool is het mogelijk om een locker te huren. Als er dus wind staat is er rondom de kiteschool en op het water veel reuring. Dit zorgt er ook weer voor dat als je klaar bent met de lessen en hier blijft kitesurfen, veel kan leren van ervaren surfers op Egmond aan Zee en nog sneller stappen kan maken!

Heb je je cursus goed afgerond of ben je wel toe aan je eerste tricks? Juicy Kiteschool helpt je daarbij! Door eerst de theorie van de trick door te nemen en droog te oefenen op het land en daarna het water in leer je op een veilige manier een nieuwe trick of eerste sprong!

 

 

VEEL GESTELDE VRAGEN

 • Waarom heb ik kitesurfles nodig?

Kitesurfen valt onder de durfsporten. Iedereen kan leren kitesurfen alleen is het belangrijk dat jij wel de juiste kennis hebt om deze sport veilig te kunnen beoefenen. Kitesurfen vergelijk ik altijd met fietsen. Je kan rustig door de stad fietsen of juist fietsen extreem maken en naar de bergen te gaan om daar de bergen af te racen. Tijdens de lessen van Juicy leer jij de vlieger op de juiste manier te gebruiken en wennen aan de kracht die de vlieger heeft, deze bouwen wij rustig op. Alle veiligheidssystemen die op de vliegeren zitten leer jij te gebruiken. In 3 tot 6 lessen leer jij alles wat je moet weten over kitesurfen en jou eerste meters!!

 • Wanneer worden de lessen geannuleerd?

Helaas kunnen wij geen lesgeven bij te weinig wind of te harde wind…
De eerste lessen kunnen door gaan tussen de 10 en 25 knopen. Ook de windrichting en getijden zijn belangrijk. Is de wind pal aanlandig (voor Egmond is dat weste wind) en hoog water kunnen wij het niet door laten gaan, omdat wij nietsiep genoeg het water in kunnen lopen… Ook als de wind vanuit land komt kunnen wij niet op zee. Wij drijven dan alleen maar verder en verder weg van het land.

 • Wanneer hoor ik of de les doorgaat of niet

Een dag van te voren kijken wij of de voorspelling goed zijn voor de lessen, niks is zo veranderlijk als de wind… Wij maken een call rond 8 uur in de avond. Jij zult een mail ontvangen met daarin of het door gaat, of het niet door gaat of dat de les op stand-by staat en we op de dag zelf een beslissing nemen. Dit kan gebeuren als de wind voorspellingen teveel veranderen.

 • cursus annuleren?

  Je kunt de les of cursus (minimaal 48 uur van te voren!) bij ons afmelden of de datum wijzigen, dit kan door ons een e-mail te sturen of te bellen. 10 dagen voor jouw les begint kan jij nog zelf in het systeem jou lessen annuleren of wijzigen.
  Bij een te late afmelding zijn wij genoodzaakt het bedrag van een les in rekening te brengen en deze les als gegeven te zien.

  Indien je een aanbetaling van 25% gedaan heeft houden wij dit geld in.
  Wilt je alsnog deze les komen volgen dan dien je de 25% weer extra betalen als u deze les komt volgen.

 • Wat gebeurt er als ik mijn cursus niet volledig heb kunnen afronden?

Het kan gebeuren dat jij de cursus niet volledig heb kunnen afronden.
Wij hebben de volgende regeling hiervoor, er wordt geen geld retour gegeven. Mocht jij de cursus niet hebben afgemaakt dit seizoen, wordt het verlengd naar volgend seizoen, zodat jij in het nieuwe seizoen de cursus kunt afmaken!

 

 

Begin nu met Kitesurfles. Join us!