Kitesurfles

We geven voornamelijk privé kitesurfles. Ook geven we les in groepjes van 2 of 3 cursisten, hier leer je veel van elkaar en kun je even op adem komen. Mocht het tijdens de les voorkomen dat er niveauverschil is tussen jou en je mede cursist, dan passen we daar het materiaal op aan.

Gemiddeld hebben cursisten 4 tot 5 lessen nodig om zelfstandig te kunnen kitesurfen. Vanaf dat punt kun je snel en veilig zelf het water op. Na afronding van de kitesurfcursus krijg je van ons een level 2/3 certificaat waarmee je wereldwijd materiaal kunt huren.

Heb je de cursus compleet afgerond, dan kun je al aardig op het board blijven staan en weet je precies wat te doen in een eventuele noodsituatie. Je eerste sprong maken is nu een kwestie van oefening. Mocht je je eerste tricks willen leren, is dat geen probleem bij Juicy kiteschool! Wij helpen je graag met je eerste tricks leren en eerste sprongen!

Basis level 1

De eerste kennismaking met kitesurfen. Je leert de juiste locatie vinden, je materiaal optuigen, de kite oplaten en besturen. Daarnaast leer je de veiligheidssystemen gebruiken, zelfstandig een bodydrag uitvoeren en de vlieger oplaten vanuit het water. Een cursist met level 1 kan veilig met de vlieger omgaan en de gevaren van een locatie inschatten.

Vervolg level 2

Je leert een zijdelingse bodydrag uitvoeren terwijl je met één hand de kite bestuurt. De basis heb je achter de rug en het wordt tijd om te gaan waterstarten met het board. We gaan dieper in op de theorie, zoals voorrangsregels en over het waterstarten van je kite. Jezelf kunnen redden in het water is ook heel belangrijk, je leert wat te doen in een noodsituatie.

Gevorderd level 3

Je hebt de eerste meters al gemaakt met het board en het wordt tijd om aan de windse koers te leren varen door het board te kanten, je koers te veranderen door je gewicht op het board te verplaatsen, heel-side en toe-side te varen en gecontroleerde bochten te maken.

Kitesurfles IJsselmeer

Naar het IJsselmeer gaan we als de zee te heftig is voor een kitesurfles en met Oosten wind. Dan is de wind aflandig op Wijk aan Zee en IJmuiden en is het een no go voor een kitesurfles. Vaak plannen we ook een kitesurfles op het IJsselmeer met de studentes om te ervaren hoe het is om te kitesurfen op het binnen water.

Weer condities

Wij geven kitesurfles met wind tussen 11 en 25 knopen (gelijk aan windkracht 4 en een dikke windkracht 6). Als de wind aflandig is (oostenwind), geven we geen kitesurflessen op zee. Met aflandige wind gaan we naar het IJsselmeer.

Begin nu met Kitesurfles. Join us!